عوارض مصرف پودر گلوکز در بارداری

عوارض مصرف پودر گلوکز در بارداری

عوارض مصرف پودر گلوکز در بارداری

عوارض مصرف پودر گلوکز در بارداری 1200 800 شرکت بازرگانی زکیه تجارت

مادران باردار برای کنترل دیابت در بارداری نیاز به یک سری آزمایشات دارند که مرتب از ابتدای بارداری تا انتهای آن باید تحت نظر پزشک انجام دهند. یکی از این آزمایشات کنترل دیابت به وسیله آزمایش تحمل گلوکز می باشد که انجام آن برای مادران طبق دستور پزشک متخصص زنان و زایمان صورت می گیرد و جالب اینکه در انجام آن هیچ گونه اجباری نیست ولی بهتر است مادران باردار برای اینکه جنین آنها از خطرات احتمالی در امان باشد بهتر است این آزمایش را انجام دهید.

پیشنهاد می‌کنم برای آگاهی از انجام این آزمایش و البته عوارض ناشی از آن تا انتهای این مقاله را مطالعه نمایید .

تست تحمل گلوکز

بررسی میزان قند خون در بارداری توسط آزمایش   O G T T   (تست تحمل گلوکز) سنجیده می شود. این آزمایش که در هفته های ۲۴ تا ۲۸ بارداری انجام می شود می تواند تشخیص مناسب و به موقعی از دیابت در بارداری باشد چرا که دیابت در بارداری بسیار خطرناک است و طبق دستور پزشکان متخصص این آزمایش به بارداران توصیه می شود.

از خطرات  دیابت در بارداری می توان به مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی ، افسردگی و در مواردی حتی باعث زایمان سزارین نیز شود. آزمایش   O G T T هم اکنون با خوردن پودر گلوکز و سنجیدن میزان تحمل قند خون سنجیده می شود.

عوارض مصرف پودر گلوکز

ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض مصرف پودر گلوکز آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات خوبی را در این زمینه در اختیارتان بگذاریم.

اگر در هفته های ۲۴ تا ۲۸ به دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید بدون شک آزمایش   O G T T را برای شما تجویز خواهد کرد . قبل از انجام آزمایش به یک ناشتایی 8تا 12 ساعته نیاز دارید و حتما قبل از رفتن به آزمایش از حدود زمان 9 شب دیگر چیز نخورید. اگر شما ناشتا نباشید جواب تحمل گلوکز شما اشتباه است و مجبورید آزمایش را تکرار کنید. این آزمایش در سه مرحله انجام می شود و چند ساعتی را باید گرسنه باشید پس حتما مقداری خوراکی با خود بیاورید تا بعد از انجام آزمایش میل کنید.

و اما آزمایش به این صورت است که در مرحله اول  مسءول آزمایشگاه از شما مقداری خون می گیرد و به شما می گوید که بعد از تایم مشخص بیایید و یک بطری حاوی پودر گلوکز به شما می دهد شما باید آن را در مقداری آب حل کرده و میل کنید .

و اما عوارض ناشی از خوردن پودر گلوکز عبارتند از :

تهوع و استفراغ

بعد از خوردن گلوکز بدن در سطح بالایی از قند خون قرار می گیرد و همین امر باعث عوارضی می شود. شایع ترین عوارض مصرف گلوکز حالت تهوع و در مورد زیادی استفراغ است که البته اگر بالا آوردید دیگر آزمایش شما مورد اطمینان نیست و باید تکرار شود.

سرگیجه

از دیگر عوارض مصرف گلوکز در آزمایش   O G T T سرگیجه است در مواردی هم ممکن است دچار تعریق فراوانی شوید. حتی به مراتب دیده شده که خانم های باردار با مصرف این پودر دچار لرزش بدن و ضعف نیز می شوند ولی به یاد داشته باشید که همه این عوارض شاید خیلی کوتاه و گذرا باشند و برای انجام صحیح آزمایش خیلی اهمیتی نداشته باشند ولی به هر صورت در صورت هر نوع عوارض بهتر است مشاور آزمایشگاه و دکتر مربوطه را در جریان آن قرار دهید.

در مواردی خانم های بارداری که ویار شدید صبحگاهی دارند بهتر است حتما با یک همراه برای انجام آزمایش در آزمایشگاه حضور داشته باشند و قبل از خوردن گلوکز مقداری آبلیمو به آن اضافه کنند.

نگرانی و دل آشوبی

از دیگر عوارض مصرف پودر گلوکز ایجاد دلواپسی در فرد است که با خوردن آن ناگهان دلواپسی و دل آشوبی برای او ایجاد می شود که گاهی قابل تحمل نیست به هر صورت در اثر هر نوع عارضه بهتر است کمی مقاوم باشید تا زمان بگذرد و مجبور نباشید که آزمایش را تکرار کنید.

نفخ و اسهال

از عوارض شایع دیگر می توان به نفخ و اسهال نیز اشاره کرد که بسیار ممکن است شما را اذیت کند.

تعریق و ضعف

تعریق و ضعف نیز از عوارضی است که مادران باردار در مواردی با خوردن پودر گلوکز در این آزمایش با ان مواجه می شوند.

لرزش

در موارد نادری مادران باردار با مصرف مقداری از پودر گلوکز دچار لرزش ناگهانی می شوند که بهتر است حتما در صورت رفع نشدن آن بهتر است این مطلب را با مسئولان آزمایشگاه در میان بگذارید.

نکته قابل توجه دیگری که باید در مورد عوارض جانبی مصرف گلوکز به آن اشاره کرد این است که عوارض باید خیلی طولانی نباشند و دقت کنید که تغییر حالات شما نباید تا زمان زیادی با شما همراه باشد و اگر این تغییر حالات طولانی شد حتما به مشاور آزمایشگاه اطلاع دهید.

نتیجه گیری

 عوارض ناشی از مصرف پودر گلوکز هر چند ناخوشایند است ولی اولا به سرعت با مصرف مقداری غذا و حتی افزودن مقداری آب لیمو به شربت از بین می رود و ثانیا عوارض آن در مواردی در بسیاری از بارداران رخ نمی دهد و همین عوامل سبب می شود که این آزمایش را به همه مادران توصیه کنیم.