چرا لواشک خانگی کپک می زند؟

چرا لواشک خانگی کپک می زند؟

چرا لواشک خانگی کپک می زند؟

چرا لواشک خانگی کپک می زند؟ 842 561 شرکت بازرگانی زکیه تجارت

لواشک یا همان شیره غلیظ میوه ها که عموما ترش و شور است ، یکی از هله هوله های خوشمزه ای است که طرفداران بسیار زیادی دارد و بر خلاف خوراکی و تنقلاتی چون چیپس و پفک و غیره خیلی هم مقوی و سالم است البته اگر با اصول بهداشتی و در خانه تهیه شود. همین الان که این مقاله را برای شما می نویسم دهانم پر از آب شده است. مطمعنم که شما هم با شنیدن این خوراکی خوشمزه هوش از سرتان می پرد و دوست دارید که یک تکه خوشمزه را همین الان بخورید. این خوراکی که عقل و هوش از سر همه می برد، بسیار قدمت زیادی دارد و به دوران قبل از میلاد مسیح باز می گردد؛ حتی در کتیبه هایی که در تخت جمشید است یک سردار ایرانی از این خوراکی به عنوان یک خوراکی ایرانی نام برده است.  لواشک طرفداران زیادی از کودک و بزرگسال دارد و به دو دسته لواشک های خانگی و صنعتی تقسیم بندی می شود. لواشک های خانگی که همان لواشک های مامان هاست که پر از تنوع است و اصولا در هر فصلی با میوه های همان فصل ؛ همان میوه های له شده غیر قابل استفاده درست می شود که بسیار خوشمزه است و اما لواشک هایی که خانگی نیستند و صنعتی هستند رقیب سرسخت مامان ها هستند که رنگ و لعابی که دارد و طعم ترش تر و شورترش باعث شده است که همه ما این لواشک ها را بیشتر بپسندیم البته در مورد بهداشتی بودن و غیر بهداشتی بودن این خوراکی هم زمزمه ها و حرف ها بسیار است اما آنچه که مهم است این است که این خوراکی طرفداران زیادی دارد و هنوز هم خیلی ها از زنان حامله گرفته تا کودک دو ساله از لواشک استفاده می کنند. روی صحبت ما با لواشک های خانگی است و اصلا کاری با لواشک های بیرونی و صنعتی نداریم و میخواهیم به این سوال بپردازیم: چرا لواشک خانگی کپک می زند؟

در این مقاله سعی داریم در مورد این خوراکی خوشمزه صحبت کنیم و بررسی کنیم که چرا لواشک هایی که مامان های عزیز درست می کنند، گاهی اوقات کپک می زند و ضد حالی به ما می خورد و از خوردن این خوراکی خوشمزه و ترش محروم می شویم . پس با ما همراه باشید تا فوت و فن کپک نزدن لواشک هاتون را یادتون بدیم که دیگه شاهد صحنه دلخراش کپک روی لواشک هاتون نباشید.

فهرست این مقاله (با کلیک روی هر عنوان به محتوای مورد نظر هدایت می‎‌شوید) مخفی کردن

جلوگیری از کپک زدن لواشک خانگی

در یکی از مقالات قبلی طرز تهیه لواشک را به طور کامل توضیح دادیم. امام گاها ممکن است بعد پخت با مشکل کپک زدگی مواجه شویم. برای اینکه لواشک هاتون کپک نزنه بهتر است ابتدا با هم یک بار طرز تهیه عمومی همه لواشک ها رو توضیح بدهیم تا هم کسانی که با تهیه این خوراکی خوشمزه آشنا نیستند ، آشنا بشوند و هم اینکه علت کپک زدن را در مراحل مختلف تهیه لواشک بررسی کنیم . با ما همراه باشید.

انتخاب میوه سالم

برای درست کردن لواشک بهتر است از میوه های سالم استفاده کنید، البته اگر میوه های شما له شده است ولی سالم است اشکالی ندارد ولی در کل استفاده از میوه های سالم و تمیز در تهیه یک لواشک خوب خیلی به شما کمک می کند حتی در کپک نزدن لواشک هم بدون شک موثر است .

جلوگیری از کپک زدن لواشک خانگی

جوش دادن به اندازه

میوه هایی که دارید را در مرحله بعدی باید بشورید و بپزید تا خوب له شوند و از یک صافی عبور دهید و افزودنی های لازم اعم از نمک و آب لیمو و هر ماده افزودنی دیگر را هم به سلیقه خودتون به لواشک هاتون بیفزایید. مامان های عزیز در این مرحله دقت کنید که میوه ها را به اندازه کافی جوش بدهید تا خام نباشند و آب زیادی نداشته باشند و حتما در افزودنی هایی که به مایع لواشکتون می زنید از نمک حتما استفاده کنید و میزان نمک هم به اندازه باشه. این دو تا کار از کپک زدن لواشکتون جلوگیری می کنه.

ضخامت مناسب

و اما نکته بعدی این است که لواشک هاتون رو خیلی بیش از حد ضخیم و کلفت درست نکنید و سعی کنید خیلی نازک هم نباشه بلکه اندازه یک الی دو سانت تقریبا اندازه و ضخامت لواشک هاتون باشه چرا که ضخامت بیش از حد چون لواشک به راحتی خشک نمیشه و لایه میانی تر و مرطوب میمونه، امکان کپک زدن رو خیلی بیشتر می کنه.

خشک شدن با نور کافی

مرحله بعدی این است که شما این مواد غلیظی که تهیه کردید رو در داخل ظرف مناسبی بریزید و بزارید در جای مناسبی خشک شود.

دقت کنید این مراحل پایانی از مراحلی است که باید بسیار به آن حساس باشید تا لواشک هاتون کپک نزنه . اول اینکه دقت داشته باشید که حتما کف ظرف هاتون از یک نایلون استفاده کنید تا به راحتی لواشک بعد از خشک شدن جدا شود و هم اینکه اگر آلودگی در ظرف تون بود به لواشک سرایت نکند و باعث کپ زدن شود.

حتما روز اول از آفتاب و نور خورشید برای خشک کردن لواشک هاتون استفاده کنید. با این کار آب های اضافی مواد غلیظ شما در حین خشک شدن خارج می شه و از کپگ زدن جلوگیری می شود. و تا وقتی کاملا خشک نشده اصلا روی لواشک رو نپوشونید که بدون شک اگر این کار رو بکنید لواشک تون خراب میشه و قبل از این که خشک بشه کپک می زنه .حتما دقت کنید که با افتاب خشک شود چون شاید بیشترین درصد کپگ زدن های لواشک های خانگی به همین مرحله بر می گرده که بسیاری آن را در داخل اتاق یا روی بخاری و یا در جاهای گرم خانه مثل بالای یخچال و غیره خشک می کنند که به دلیل عدم هوای کافی برای مواد لواشک هاشون کپگ می زنه.

نگه داری در یخچال

و اما مرحله پایانی نگه داری لواشک است.در این مرحله هم باید دقت کنید که بعد از خشک شدن لواشک هاتون حتما در یک نایلون قرار بدید و در  یخچال نگه داری کنید چون که اگر بیرون یخچال باشه گرما باعث کپگ زدن آن می شود.

چرا لواشک خانگی کپک می زند؟

پس آن چه که باعث کپگ زدن لواشک های خانگی می شود و عامل مهم رطوبت است و  به این عامل در هر مرحله از مراحل تهیه لواشک باید توجه داشت. مایه لواشک آبکی ، عدم خشک شدن مایه لواشک ، عدم نگه داری در یخچال از عوامل مهم در کپک زدن لواشک هاتون است .

مادرهای عزیز امیدوارم که از این مقاله استفاده کنید وبا فوت و فن طرز تهیه لواشک بدون کپگ آشنا شده باشدو  لواشک های خوشمزه و ترش رو برای بچه های گلتون درست کنید و مثل همیشه کانون گرم خانواده رو با عشق و محبت حتی با این لواشک های ترش مثل همیشه گرم تر کنید.