×

نمودار قیمت روزانه اسید سیتریک TTCA

| بازرگانی زکیّه تجارت نماینده شرکت TTCA در ایران |

آخرین بروزرسانی: 1404/11/15

نامه مجمع فعالان بازار اسید سیتریک به رئیس‌جمهور: درخواست بازنگری در گروه کالایی و تسهیل ترخیص

مجمع فعالان بازار اسیدسیتریک

نامه مجمع فعالان بازار اسید سیتریک به رئیس‌جمهور: درخواست بازنگری در گروه کالایی و تسهیل ترخیص

نامه مجمع فعالان بازار اسید سیتریک به رئیس‌جمهور: درخواست بازنگری در گروه کالایی و تسهیل ترخیص 576 417 بازرگانی زکیّه تجارت: واردات مواد اولیه شیمیایی غذایی و دارویی
مجمع فعالان بازار اسیدسیتریک

مجمع فعالان بازار اسیدسیتریک

مجمع فعالان بازار اسید سیتریک ایران در نامه‌ای رسمی به ریاست محترم جمهوری، نسبت به قرار گرفتن اسید سیتریک در «گروه کالایی ۲۶» و کاهش واردات این ماده هشدار داد و خواستار بازنگری در گروه‌بندی و تسهیل فرایند ترخیص ۹۰ درصدی کالا شد. طبق نامه، اختلال در واردات ممکن است ظرف سه ماه آینده بر فعالیت کارخانجات و قیمت‌ها اثرگذار باشد.

مجمع فعالان بازار اسید سیتریک ایران در نامه‌ای رسمی به جناب آقای دکتر پزشکیان، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، خواستار بررسی و اصلاح وضعیت دسته‌بندی کالای اسید سیتریک شد.

در متن نامه آمده است که:

«اسید سیتریک مهم‌ترین ماده در صنایع غذایی و دارویی و دارای طیف گسترده‌ای از مصارف در صنایع مختلف است. متأسفانه وزارت صمت این کالا را در گروه کالایی ۲۶ (کالای کم‌اهمیت) قرار داده است.»

این تصمیم منجر به کاهش میزان واردات اسید سیتریک شده و در سال ۱۴۰۳ به ۵۰٪ و در سال ۱۴۰۴ به ۳۰٪ کاهش یافته است. مجمع فعالان بازار تأکید کرده است که این روند، در صورت ادامه، می‌تواند ظرف سه ماه آینده باعث توقف یا کاهش ظرفیت تولید کارخانجات و افزایش چشمگیر قیمت‌ها شود.

درخواست‌های اصلی مجمع:

  1. خروج اسید سیتریک از گروه کالایی ۲۶

  2. فراهم کردن امکان ترخیص ۹۰٪ از محموله‌های اسید سیتریک توسط گمرک

مجمع فعالان بازار اسید سیتریک ایران همچنین اعلام کرده است که آماده همکاری با نهادهای دولتی برای ارائه مستندات، آمار واردات و تسهیل فرایندهای اجرایی است.

اهمیت کالا:
اسید سیتریک، یا همان جوهر لیمو، ماده‌ای پایه و حیاتی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی است که وظیفه تنظیم اسیدیته و حفظ کیفیت محصولات را برعهده دارد. کاهش واردات و اختلال در ترخیص این ماده، تأثیر مستقیمی بر تولیدکنندگان داخلی و بازار خواهد داشت.