کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی

کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی

کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی

کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی 1000 562 شرکت بازرگانی زکیه تجارت

کاربرد اسید سیتریک در صنایع غذایی بسیار متنوع و مهم است. ما می‎‎‎‌دانیم که بیشتر افراد مرکبات را منبع اسید سیتریک می‎‌دانند؛ مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت. اما این ماده همچنین در فلفل، گوجه فرنگی، کنگر فرنگی و اکثر توت‎‌ها نیز یافت می‌‎شود. برای انسان‎‌ها اسید سیتریک جزء حیاتی چرخه کربس در متابولیسم و اکسیداسیون چربی‌‎ها، کربوهیدرات‎‌ها و پروتئین‎‌ها است. در صنایع غذایی نیز از خواص بی‌نظیر اسید سیتریک استفاده‎‌های فراوانی می‎‌شود. در این مطلب به توضیح کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی پرداخته‌ایم.

کدام خواص اسید سیتریک موجب استفاده از آن در صنایع غذایی شده است؟

  • از اکسیداسیون جلوگیری می‎‌کند
  • موجب بهبود طعم و مزه می‌‎گردد
  • ساکارز را بر عکس می‎‌کند
  • با کاهش PH نیازهای پردازش گرما را کاهش می‎‌دهد
  • موجب افزایش ماندگاری مواد غذایی می‎‌شود
  • مکمل پتانسیل آنتی اکسیدان است

مهمترین کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی چیست؟

اسید سیتریک یکی از رایج‎‌ترین محصولات نگهدارنده مواد غذایی و مواد افزودنی طعم‎‌دهنده است. کاربرد اسید سیتریک در صنایع غذایی به عنوان یک پودر غلیظ است که به دلیل عطر و طعم ترش، کیفیت نگهدارندگی و توانایی عملکرد به عنوان یک بافر PH ارزش زیادی دارد. به همین دلایل، اسید سیتریک در لیست مواد تشکیل دهنده بسیاری از غذاها و نوشیدنی‎‌های آشپزخانه شما، از جمله آبنبات‎‌ها و تنقلات ترد موجود است. همچنین به دلیل طعم و مزه و ظاهر و بافت مشابه نمک به “نمک ترش” معروف است.

تولید پنیر

صنعت پنیر از اسید سیتریک به ویژه با موزارلا استفاده می‎‌کند. از کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی به عنوان کاتالیزور برای افزایش سرعت تخمیر شیر می توان نام برد. تخمیر سریعتر به این معنی است که کارخانه‌‎های بزرگ می‌‎توانند پنیر را با سرعت بیشتری تولید کنند.

افزایش ماندگاری

باکتری‎‌ها برای زنده ماندن به PH پایدار نیاز دارند. از آنجا که اسید سیتریک موجب کاهش pH می‌‎شود، ماندگاری غذاهای فرآوری شده مانند مربا و ژله، غذاهای کنسروی، فرآورده‎‎های گوشتی و سایر مواد غذایی به طرز چشمگیری افزایش می‌‎یابد.

حفظ طعم و مزه

همراه با حفظ طعم و ویژگی‎‌های نوشیدنی‌‎های گازدار، چای‎‌ها و آبمیوه‌‎ها، اسید سیتریک طعم ترش یا اسیدی را که مصرف کنندگان از آن لذت می‎‌برند را هم به محصولات غذایی، اضافه می‎‌کند.

کاربردهای اسید سیتریک در صنایع غذایی

امولسیفایر

از کاربردهای دیگر اسید سیتریک در صنایع غذایی این است که به عنوان یک امولسیون کننده چربی گیاهی عمل می‎‌کند. از آنجا که چربی‎‌ها قادر به انعقاد نیستند، با اضافه کردن این ماده، بستنی و شربت می‎‌توانند بافت و طعم خود را حفظ کنند.

جوشش

هنگامی که اسید سیتریک با بی کربنات سدیم همراه می‎‌شود، خاصیت جوشانندگی ایجاد می‌‎کند. در واقع آب‎بنات‎‌ها و نوشیدنی‌‎های گازدار و نوشیدنی‎‌های پودری و قرص‎‌های جوشان، خواص خود را مدیون این واکنش شیمیایی هستند. کاربرد بعدی اسید سیتریک در صنایع غذایی در حقیقت، تقریبا 50 درصد از تولید اسید سیتریک در نوشیدنی‎‌ها استفاده می‎‌شود.

آبجو و شراب

از آنجا که اسید سیتریک یک اسید ضعیف است، اغلب از آن برای ایجاد یک محیط اسیدی در تولید آبجو و شراب استفاده می‌‎شود. استفاده از این ماده در تولید شراب و آبجو، از کدورت جلوگیری می‎کند، اکسیداسیون را مهار کرده و PH را تنظیم می‎‌کند.

جذب

بسیاری از ویتامین‎‌ها و مواد معدنی رایج در یک محیط اسیدی با PH، با سرعت بیشتری عمل می‌‎کنند. کاربرد دیگری برای اسید سیتریک در صنایع غذایی می توان از استفاده از آن در مکمل‎‌های غذایی برای تسریع جذب استفاده می‌‎شود. همچنین به کار بردن اسید سیتریک موجب بهبود طعم این مکمل‎‌ها می‌‎شود. به طور مثال بدون اسید ستریک، قرص ویتامین سی کاملا تلخ خواهد بود.

شرکت زکیه تجارت به همراه کادری مجرب و متخصص وارد و صادر کننده مواد شیمیایی، مواد اولیه صنایع غذایی و افزودنی های مجاز مانند انواع اسید سیتریک، تری سدیم سیترات، اسید فسفریک خوراکی، بی کربنات آمونیوم، انواع دکستروز و مالتو دکسترین می باشد.

برای دریافت اطلاعات و قیمت محصولات به صفحه تماس با ما مراجعه بفرمایید.