در مورد تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن بدانید

تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن

در مورد تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن بدانید

در مورد تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن بدانید 842 561 شرکت بازرگانی زکیه تجارت

انواع مواد غذایی دارای فواید و مضراتی برای بدن هستند اما جالب است بدانید که نوشابه جز ضرر چیزی عایدتان نمی‌کند! در واقع بلافاصله پس از مصرف نوشابه، فرایند آسیب‌رسانی به بدن توسط این غول بی شاخ و دم آغاز می‌شود و اگر به صورت روزانه یا هفتگی مصرف نوشابه‌ را ادامه دهید باید منتظر عوارض جدی‌تری باشید.

به‌همین‎دلیل در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دهیم.

تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن در کوتاه‌مدت

آسیب دندان‌ها

نوشابه از موادی مانند اسید فسفریک و آسپارتام تشکیل شده که به مینای دندان و فضای بین‌ دندانی آسیب می‌زنند. بنابراین بهتر است تا نهایتاً 10 دقیقه بعد از مصرف نوشابه حتماً دندان‌های خود را مسواک بزنید و کمی از عوارض مصرف نوشابه را کم کنید.

افزایش احتمال ابتلا به دیابت

یکی از مهم‌ترین تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن احتمال ابتلا به دیابت می‌باشد، چراکه مصرف یک لیوان نوشابه در روز تمامی قند مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند و همچنین باعث ترشح غیرعادی انسولین در خون می‌شود. به این ترتیب میل شما به مصرف شیرینی و غذاهای چرب افزایش پیدا می‌کند و ممکن است پس از گذشت مدتی به دیابت نوع دوم و بیماری‌های قلبی مبتلا شوید. البته همانطور که می‌دانید دیابت نوع دوم ناشی از اضافه وزن یا چاقی است و چاقی نیز عوارض مختلفی مانند فشار خون بالا را به همراه دارد.

رفع خواب آلودگی

ممکن است با خواندن تیتر «رفع خواب آلودگی» تصور کنید که این اتفاق یکی از فواید نوشابه برای بدن است! می‌توان گفت که این تصور تا حدی درست است چراکه حدوداً ۴۰ دقیقه بعد از مصرف نوشابه کافئین موجود در آن جذب بدن شما شده و با افزایش سطح انرژی، جلوی خواب‌آلودگی‌تان گرفته می‌شود.

اما این فایده‌ی کوتاه‌مدت نوشابه است و مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار به‌خصوص نوشابه که دارای آسپارتام نیز می‌باشد باعث اعتیاد به مصرف کافئین شده و اگر قصد داشته باشید تا این نوشیدنی‌ها را کنار بگذارید تا مدتی طولانی عوارض آن از جمله سردرد را باید تحمل کنید.

همچنین با مصرف نوشابه فشار خون افزایش پیدا می‌کند. بنابراین مصرف نوشابه به افرادی که دارای فشار خون بالا هستند به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.

تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن

دفع کلسیم مورد نیاز بدن

یکی از تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن دفع کلسیم مورد نیاز از طریق ادرار می‌باشد. در واقع یک ساعت پس از آنکه انواع نوشابه‌های گازدار رژیمی یا ساده را مصرف کردید اسید فسفریک موجود در این نوشیدنی‌ها به زینک، منیزیم و کلسیم دستگاه گوارشتان متصل می‌شود و به این ترتیب ترشح کلسیم افزایش پیدا خواهد کرد. در نهایت سیستم گوارشی بدن مختل شده و کلسیم بیشتری از بدنتان دفع می‌شود.

کاهش استحکام استخوان‌ها

از دیگر تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن می‌توان به کاهش استحکام استخوان‌ها اشاره کرد. در واقع کافئین موجود در نوشابه ادرارآور است. بنابراین زمانی‌که اسید فسفریک به منیزیم، زینک و کلسیم مورد نیاز بدن متصل می‌شود؛ باتوجه به افزایش میزان ادرار نسبت به حالت عادی، این مواد ضروری از بدن دفع می‌شوند و علاوه‌برآن آب بدن نیز کاهش پیدا می‌کند.

کاهش کلسیم، زینک و منیزیم باعث مشکلاتی مانند پوکی استخوان و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. همچنین کاهش آب بدن مشکلاتی مانند ضعف حافظه، گیجی، اختلال در تمرکز و دیگر مشکلات مغزی را به‌دنبال خواهد داشت.

این موارد حدوداً 75 دقیقه پس از مصرف نوشابه اتفاق می‌افتند اما پس از شنیدن سوت پایان بازی، یعنی دقیقاً 90 دقیقه بعد از مصرف نوشابه تشنگی و گرسنگی شدید به سراغتان می‌آید و احتمالاً خبر از این می‌دهد که بازی هنوز ادامه دارد!

به این ترتیب میل به مصرف شیرینی‌جات افزایش پیدا می‌کند و با گذشت دو تا سه ساعت دیگر بدن نیاز به نوشابه‌ای تازه خواهد داشت چراکه کافئین بدن با گذشت سه تا چهار ساعت پس از خوردن نوشابه کم می‌شود.

تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن در طولانی‌مدت

افزایش جوش و آکنه‌های پوستی

اگر قصد داشته باشیم تا در رابطه با تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن در طولانی‌مدت صحبت کنیم مطمئناً یکی از مهم‌ترین تاثیرات آن در پیری پوست صورت و بدن می‌باشد.

برای بسیاری از خانم‌ها و آقایان سلامت پوستشان از اهمیت بالایی برخوردار است اما باید گفت که با مصرف انواع نوشابه احتمال پیری زودرس پوست، افزایش جوش و آکنه‌های پوستی در طولانی‌مدت وجود دارد و دلیل آن استفاده از ترکیبات قندی، دی‌اکسیدکربن و دیگر مواد شیمیایی در تولید نوشابه می‌باشد.

اختلال خواب

بیشتر افرادی که نوشیدنی‌های کافئین‌دار به‌خصوص نوشابه را مصرف می‌کنند دچار اختلال خواب هستند. بنابراین برای داشتن خوابی آرام حتماً این نوشیدنی‌ها را کنار بگذارید. همچنین در صورت ضرورت، نوشیدنی‌های کافئین‌دار را در طول روز مصرف کنید.

مرگ زودرس

مطمئناً عوارض بسیار زیاد نوشابه از جمله چاقی، دیابت، فشار خون بالا، کاهش استحکام استخوان‌ها و غیره باعث مرگ زودرس در مصرف‌کنندگان نوشابه می‌شود. همچنین احتمال سکته یا حمله قلبی با مصرف زیاد نوشابه تا ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت!

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم تا در رابطه با عوارضی که نوشابه برای بدن دارد اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دهیم و تاثیرات خوردن نوشابه برای بدن در کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت را بررسی کنیم. بنابراین توصیه می‌کنیم تا نهایتاً سالی یک یا دو بار انواع نوشیدنی‌های گازدار را مصرف کنید و نوشیدنی‌های خوش‌طعمی مانند آب‌میوه‌های طبیعی را جایگزین نوشابه‌های مضر نمایید.

همچنین توجه داشته باشید که نوشابه‌های رژیمی عوارضی مشابه و گاهاً بیشتر از نوشابه‌های معمولی دارند بنابراین بهتر است تا درگیر بازی‌های تبلیغاتی نشوید.