بهترین جایگزین برای جوهر لیمو در پخت و پزهای خانگی چیست؟

جایگزین برای جوهر لیمو

بهترین جایگزین برای جوهر لیمو در پخت و پزهای خانگی چیست؟

بهترین جایگزین برای جوهر لیمو در پخت و پزهای خانگی چیست؟ 861 561 شرکت بازرگانی زکیه تجارت

ما در این مقاله سعی داریم که شما را با بهترین جایگزین برای جوهر لیمو آشنا کنیم؛ تا در مواقعی که به این ماده دسترسی ندارید به راحتی از جایگزین های این ماده استفاده کنید و از آشپزی و پخت و پز در کنار این مواد لذت ببرید. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

همه خانم ها و کدبانوهای عزیز ایرانی جوهر لیمو یا همان اسید سیتریک را می شناسند و در آشپزی و پخت و پزهای خانگی از جمله تهیه مربا جهت ممانعت از شکرک زدن و تهیه انواع پنیرها و افزودن طعم ترش به بسیاری از مواد غذایی  مورد استفاده قرار می دهند. خاصیت جالب این اسید ضعیف این است که جوهر لیمو به صورت پودر خشکی است که بر خلاف بسیاری از ترکیبات ترش کننده بدون افزایش حجم مواد غذایی باعث تغییر طعم ماده مورد نظر می شود. واقعا جالب است که بدانید که این ماده بسیار موثر چقدر در نگهداری مواد غذایی تاثیر دارد و از فساد میکروبی محافظت می کند. و اما آیا برای شما هم اتفاق افتاده است که در حین تهیه غذایی باشید و متوجه شوید که جوهر لیمو در آشپزخانه ندارید و یا اینکه مقدار آن به قدری کم است که نمی توانید برای ادامه کارتان از آن استفاده کنید؟ آیا درمواجه با این مشکل راه حلی را تا به حال تجربه کرده اید؟

فهرست این مقاله (با کلیک روی هر عنوان به محتوای مورد نظر هدایت می‎‌شوید) مخفی کردن

ویژگی های یک جایگزین برای جوهر لیمو

خانم ها و آقایان خوش ذوقی که تمایل دارند در پخت و پز از جایگزین برای جوهر لیمو استفاده کنند باید بدانند که به دلیل نقش خاص و موثر جوهر لیمو،  از هر مادهای نمی توان به جای این مواد استفاده کرد. برای جایگزینی حتما باید از یک ماده مناسب استفاده کرد چرا که طعم و مزه برای همه آشپزها مهم است و نبض حیاتی در تهیه و پخت غذاها است.

پس در انتخاب بهترین جایگزین برای مواد مورد نظر در آشپزی دقت کافی را داشته باشید که حتما ماده انتخابی از نظر ویژگی های مورد نظر نزدیک به ماده ما باشد و خاصیت آن شباهت زیادی به جوهر لیمو داشته باشد. همه شما با خاصیت ها و ویژگی های جوهر لیمو آشنایی دارید ولی برای یادآوری و کمک در انتخاب بهترین جایگزین بهتر است ویژگی های این اسید خوراکی را با هم بررسی کنیم.

  • طعم دهندگی ( مزه ترش )
  • تنظیم PH
  • نگهدارندگی با بازدارندگی فعالیت میکروبی
  • حلالیت بالا در آب
  • غیر سمی بودن

بهترین جایگزین برای جوهرلیمو

بهترین جایگزین برای جوهر لیمو

جایگزین های زیادی برای جوهر لیمو یا اسید سیتریک وجود دارد. ولی ما درصدد انتخاب بهترین جایگزینی هستیم که به راحتی در دسترس باشد و به میزان بالایی همان ویژگی را به ماده غذایی ما بیفزاید.

 آب لیمویک انتخاب عالی

یکی از منابع غنی اسید سیتریک طبیعی آب لیمو ولیمو است به همین دلیل نام آب لیمو به عنوان گرینه مناسب برای ما مطرح است. حتما شما هم با ویژگی های آب لیمو آشنا هستید. گمانه زنی های زیادی وجود دارد که آیا این ماده می تواند، جایگزین خوبی برای جوهر لیمو باشد یا نه!

اما من به شما خواهم گفت که آب لیمو یک انتخاب هوشمندانه و در دسترس است و از همه مهم تر این که به مراتب این ماده به وفور در همه یخچال های بانوان و خانواده های ایرانی یافت می شود.

و اما چند نکته بسیار مهم در مورد تفاوت های این دو مواد و نسبت استفاده از آب لیمو وجود دارد که حائز اهمیت است.  همان طور که می دانید آبلیموجزو مایعات است و شکل آن به صورت مایع است در حالی که جوهر لیمو به صورت خشک است و شکل پودری سفید رنگی دارد. پس در میزان جایگزینی در دستور پخت و پزها اولا به مایع بودن آب لیمو دقت کنید که باعث افزایش حجم موادتان نشود وشاید مجبور باشید اندکی دستور غذای مورد استفاده را تغییر دهید. و نکته بعدی این که نسبت استفاده جوهر لیمو طبق تحقیقات پروفسور گلن لارنس چیزی در حدود سه گرم در برابر یک لیوان آب لیمو ( یک لیموی کامل) است.

اسید تارتاریک انتخابی هوشمندانه 

یکی از جایگزین ها اسید تارتاریک است .این اسید به صورت ماده ای از انگور گرفته می شود و در حالی که همان طور که می دانید اسید سیتریک را از مرکبات تهیه می کنند ولی آنچه که مهم است این است که هر دو این مواد ترش هستند و طعم ماده غذایی ما را دلپذیر خواهند کرد.  البته در جایگزین کردن مواد به جای جوهر لیمو به نسبت ماده ای که استفاده می کنید بسیار دقت کنید. همیشه مواد به همان نسبتی که جوهر لیمو را استفاده می کنیم ، نیستند. در جایگزینی اسید تارتاریک به جای جوهر لیمو بهتر است از نسبت  یک چهارم جوهر لیمو مورد استفاده قرار دهید . دلیل این موضوع هم که شاید مورد توجه علاقه مندان باشد به دلیل بالا بودن قدرت اسیدیته اسید تارتاریک است. این اسید را به راحتی می توانید از فروشگاه های مواد شیمیایی تهیه کنیدو به جای جوهر لیمو از آن استفاده کنید.

سرکه آخرین انتخاب

سرکه که نیز یک مایع جایگزین برای جوهر لیمو است. اما به مراتب از نظر خاصیت اسیدی و طعم ترش بودن اسید ضعیف تری است و به میزانی در آن آب نیز وجود دارد. درواقع سرکه همان اسید استیک است که به میزانی با آب رقیق شده است.  در سرکه حدود 4 تا 7 درصد جوهر لیمو یافت می شود و به میزان 93 تا 96 درصد آب در آن وجود دارد. این میزان کم جوهر لیمو سبب شده است که در هنگام استفاده از سرکه به جای جوهر لیمو به این نکته توجه کنید که میزان سرکه به مراتب بیشتر از جوهر لیمو مورد استفاده باشد. این نسبت چیزی در حدود چهار به یک است. یعنی چهار برابر سرکه باید جایگزین جوهر لیمو شود. و اما به دلیل مایع بودن سرکه همان طور که در اسید تارتاریک گفتیم باید به دستور غذایی توجه کنیم که میزان آب استفاده شده درآن و یا مایعات دیگر را کم کنیم که دستور پخت غذای مورد نظر خراب نشود.

یک نکته پایانی در مورد سرکه  این است که هر سرکه ای قابلیت جایگزینی را به جای جوهرلیمو ندارد. سرکه مورد استفاده باید حتما باید تقطیر شده  و سفید باشد. این سرکه فاقد طعم است و خاصیت جوهر لیمو را به ماده می دهد؛ در حالی که هیچ تغییر طعمی در ماده غذایی ایجاد نمی کند.

1 دیدگاه