چند روش کاربردی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها

چند روش کاربردی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها

چند روش کاربردی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها

چند روش کاربردی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها 842 561 شرکت بازرگانی زکیه تجارت

اگر از شلوغی های درون یخچال و غذاهای نصفه و مانده که فاسد شدند، خسته شده‌اید، با ما همراه باشید، در این مقاله قصد داریم، روش های افزایش ماندگاری مواد غذایی را در اختیار شما قرار دهیم، تا بتوانید ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها را بیشتر کنید و آنها را تازه و سالم مصرف کنید. اگر نگهداری مواد غذایی به درستی انجام نشود، باعث خرابی و اسراف می‌شود، به همین دلیل باید از روش های صحیح برای ماندگاری مواد غذایی استفاده کنید.

مدت زمان ماندگاری مواد غذایی در یخچال و فریزر چقدر است؟

سالانه حدود 1 سوم از کل مواد غذایی که برای مصرف انسان در جهان تولید می‌شود، هدر می‌رود. این مقدار معادل 1.3 میلیارد تن مواد غذایی است که دور ریخته می‌شود که با اطلاع از اصول نگهداری صحیح می‌توان این آمار را به حداقل رساند.

مدت زمان نگهداری گوشت گوسفند در فریزر 9 ماه، گوشت گوساله بین 4 تا 6 ماه، گوشت مرغ و بوقلمون یکسال، جگر، دل، قلوه، زبان 4 ماه، ماهی های کم چرب 6 ماه و ماهی پرچرب 3 ماه، میگو هم 6 ماه در فریزر قابل نگهداری است. بهترین روش نگهداری از سبزیجات تازه در فریزر، بلانچ یا نیم‌پز کردن آنها است.

چند روش کاربردی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها

چگونه ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها را بیشتر کنیم؟

در این بخش می‌خواهیم روش های نگهداری و افزایش ماندگاری مواد غذایی را به شما آموزش دهیم.

1. سرد کردن و انجماد

سرد کردن و انجماد، یکی از شایع‌ترین روش های نگهداری از مواد غذایی است که باعث افزایش مدت زمان ماندگاری آنها می‌شود. نگهداری از مواد غذایی در یخچال باعث حفظ کیفیت و ارزش غذایی آنها مانند (ویتامین ها، پروتئین ها، کربوهیدارت ها و …) می‌شود. اما مدت زمان نگهداری از آنها در یخچال خیلی کوتاه‌تر از فریزر است. استفاده از فریزر برای فاسد نشدن گوشت، مرغ، ماهی و … ضروری است، همچنین یخچال به تازه ماندن لبنیات، سبزی، میوه، نوشیدنی ها و … کمک می‌کند.

2. توجه به تاریخ انقضا مواد غذایی

همیشه به تاریخ انقضا مواد غذایی توجه کنید، محصولاتی مانند: آرد، شکر، نمک، میوه ها و سبزیجات انقضا ندارند. اما بسیاری از محصولات مصرفی دارای تاریخ انقضا هستند، که همیشه باید قبل از مصرف به آن توجه کرد و محصولاتی را که انقضا آنها در حال تمام شدن است، سریع‌تر مصرف شود. پس از اتمام تاریخ انقضا مواد غذایی حتما باید آنها را دور بیندازید و مصرف نکنید، چون برای سلامتی مضر است. بر روی بسیاری از محصولات دو تاریخ تعیین شده، تاریخ انقضا مواد غذایی و تاریخ بهترین زمان مصرف که شما را نسبت به مصرف آگاه می‌کند.

گاهی تولیدکنندگان بر روی محصولات یک تاریخ درج می‌کنند که نشان می‌دهد پس از آن ماده غذایی کیفیت و ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد اما برای سلامتی شما مشکلی به وجود نمی‌آورد. برای تاریخ هایی که بر روی محصولات درج می‌شود، حساس باشید، چون تولیدکنندگان پس از آزمایشان مکرر این تاریخ ها را بر روی محصولات خود درج می‌کنند.

3. نگهداری باقیمانده غذاها در یخچال

باقی‌مانده غذاها را باید در زمستان حداکثر 2 ساعت پس از پخت و در تابستان پس از 1 ساعت در یخچال قرار داد. غذاهای باقی مانده را در ظرف های درب دار ریخته و بین 2 تا 3 روز قابل نگهداری است. اما هنگام فریز کردن می‌توان مدت زمان طولانی‌تری آنها را نگهداری کرد.

4. منجمد کردن لبنیات

یکی از روش های نگهداری از لبنیات برای طولانی مدت منجمد کردن است. محصولاتی مانند: پنیر، کره، شیر، خامه و ماست این قابلیت را دارند که در فریزر نگهداری شوند. شیر، کره و پنیر را می‌توان به مدت 6 ماه در فریزر نگهداری کرد. اما ماست و خامه پس از انجماد، بافتی دون دون و آبکی پیدا می‌کند که ضرری برای سلامتی ندارد، برای اینکه بافت نرم‌تری پیدا کند، باید پس از باز شدن به آرامی هم زده شود.

5. نگهداری میوه ها و سبزیجات

زمان نگهداری و ماندگاری میوه ها و سبزیجات تازه با یکدیگر متفاوت است. این خوراکی ها هم مانند مواد غذایی باید در یخچال با درجه 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شوند. همانطورکه می‌دانید بعضی از میوه ها و سبزیجات برای مدت زمان بیشتری در یخچال قابل نگهداری هستند، اما برخی دیگر باید سریع‌تر مصرف شوند.

میوه های رسیده را داخل یخچال نگهداری کنید، محیط سرد باعث کند شدن روند رسیدن میوه ها می‌شود و مدت زمان بیشتری تازه می‌ماند که قابل استفاده است. یکی از روش های نگهداری از سبزیجات این است آنها را پاک کنید و داخل کیسه پارچه‌ای یا پلاستیکی قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید، هنگام استفاده اندازه دلخواهی از آنها را بشویید و مصرف کنید، سپس مابقی آنها را در یخجال قرار دهید.

چند روش کاربردی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها

نکاتی که باید هنگام نگهداری از مواد غذایی به آنها توجه کنید:

  • هنگام فریز کردن مواد غذایی از ظروف نگهدارنده درب دار پلاستیکی و یا کیسه فریزر استفاده کنید.
  • بهتر است مواد غذایی را در اندازه کمتری در فریزر قرار دهید تا سرعت یخ زدایی افزایش پیدا کند و از هدر رفتن و دور ریز مواد غذایی هم جلوگیری شود.
  • مواد غذایی را همراه با بشقاب در یخچال قرار ندهید، چون باعث نشتی و ایجاد بوی بد در یخچال می‌شود، از ظروف درب دار کمک بگیرید.
  • نوشیدنی ها را همراه با فنجان و لیوان در یخچال قرار ندهید، چون اگر دست هنگام برداشتن مواد غذایی با آنها برخورد کند، فضای یخچال کثیف و آلوده می‌شود.
  • پس از شست و شوی میوه ها و سبزیجات به جای اینکه آنها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید، بهتر است آنها را ظروف درب دار نگهداری کنید.
  • مقدار خیار مورد نیازتان تهیه کرده و تا سه روز مصرف کنید.
  • فلفل دلمه‌ای را بشویید، خرد کنید در کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
  • عسل را در یخچال نگهداری نکنید چون سرما باعث منجمد شدن عسل می‌شود.
  • کنسروهای درب باز را همراه با محتویات داخل یخچال قرار ندهید، چون باعث خرابی مواد داخل کنسرو می‌شود، به محض باز کردن درب کنسرو محتویات داخل آن را درون ظرف درب دار بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
  • از قرار دادن مواد غذایی داغ در یخچال و فریزر جلوگیری کنید.
  • مدت زمان نگهداری از تخم مرغ یکماه است، هرگز قبل از قرار دادن تخم مرغ در یخچال آن را نشویید.
  • مواد غذایی را که سریعتر فاسد می‌شوند در سردترین قسمت یخچال قرار دهید.
  • تا حد امکان یخچال را خیلی پرنکنید، چون تبادل هوا به خوبی انجام نمی‌شود و مواد غذایی سریعتر خراب و فاسد می‌شوند.

در آخر

در این مقاله راهکارهایی را به شما پیشنهاد دادیم که چگونه ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها را بیشتر کنید، امیدواریم بتوانید از این مطلب در جهت سازماندهی و نگهداری صحیح مواد غذایی در یخچال استفاده کنید. همچنین در مقاله ای به طور جداگانه در مورد مواد نگهدارنده مجاز و غیر مجاز توضیح داده ایم.