اسیدهای مفید برای پوست را بشناسید

اسیدهای مفید برای پوست

اسیدهای مفید برای پوست را بشناسید

اسیدهای مفید برای پوست را بشناسید 843 562 شرکت بازرگانی زکیه تجارت

اگر شما هم مثل من طرفدار مراقبت از پوست هستید، می‌دانید که به نظر می‌رسد همیشه یک ترکیب جدید، وجود دارد که می‌توانید آن را روی پوست خود امتحان کنید. ما اینجا فهرستی از اسیدهای متفاوتی را که قرار است در کابینت دارویی مراقبت از پوستمان وجود داشته باشد، جمع‌آوری کرده‌ایم. کلمه اسید تصاویری از لوله‌های آزمایشگاهی حباب زده و افکار سوختگی‌های شیمیایی را ایجاد می‌کند؛ اما وقتی از غلظت مناسب استفاده می‌شود، اسیدها درواقع برخی از مفیدترین مواد موجود در مراقبت‌ از پوست هستند. آن‌ها ابزارهای معجزه‌آسایی هستند که برای مبارزه با آکنه، چین‌وچروک، لکه‌های پیری، زخم‌ها و رنگ ناهموار پوست استفاده می‌شوند؛ اما باوجود اسیدهای فراوان در بازار به خاطر سپردن اینکه کدام را برای چه استفاده کنید و چه محصولاتی را بخرید بسیار طاقت‌فرسا به نظر می‌رسد.

انواع مختلف اسیدهای مفید برای پوست

بسیاری از مواد تشکیل‌دهنده‌ای که در مراقبت از پوست می‌بینید، آشنا و ایمن هستند، مانند روغن نارگیل یا زغال. درحالی‌که برخی از این روش‌های درمانی علمی‌تر می‌توانند کمی اسرارآمیز باشند. برخی از ترکیبات اسیدی مواردی هستند که احتمالاً آن‌ها را می‌شناسید مانند اسید سالیسیلیک اما برخی دیگر کمی مبهم هستند. آیا در مورد اسید ماندلیک چیزی شنیده‌اید؟ تمام اسیدهای صورت مزایای خود را دارند و همه آن‌ها یکسان ایجاد نشده‌اند بنابراین مهم است که قبل از تصمیم‌گیری برای انتخاب بدانید که چه چیزی برای پوست شما بهتر است. از پوست چرب گرفته تا خشک، مستعد آکنه تا حساس، ما اینجا هستیم تا با کمک متخصصان درجه‌یک پوست به شما در یافتن اسید مناسب برای نیازهای زیبایی خاص خود کمک کنیم.

اسید سالیسیلیک

این احتمالاً اسیدی است که بیشتر با آن آشنا هستید زیرا تقریباً در هر محصولی یافت می‌شود. سالیسیلیک از پوست بید گرفته‌شده و یک بتا هیدروکسی اسید است که با اسیدهای آلفا هیدروکسی مرتبط است. درحالی‌که سایر اسیدهای بتا هیدروکسی در جهان شیمی وجود دارد، متخصصان می‌گویند که در دنیای لوازم‌آرایشی بتا هیدروکسی اسید همیشه به معنی سالیسیلیک است.

سالیسیلیک اسید دارای مزایای بسیاری ازجمله ضد باکتریایی، ضدالتهابی، ضد آکنه و لایه‌برداری است. سلول‌های مرده پوست را برای از بین بردن منافذ مسدود و جوش‌های سرسیاه از بین می‌برد و رشد باکتری‌ها را در سطح پوست و غدد چربی کاهش می‌دهد. سالیسیلیک برای افرادی که دارای پوست چرب و مستعد آکنه هستند بهترین است اما می‌تواند برای افرادی نیز که دارای پوست معمولی و خشک هستند و گاهی اوقات دچار جوش می‌شوند گزینه مناسبی باشد. سالیسیلیک اسید تقریباً به هر شکلی می‌تواند مؤثر باشد ازجمله ژل شستشوی صورت، لایه‌بردار، کرم، پد و غیره. همچنین پایه‌ها و کانسیلرهایی حاوی اسید سالیسیلیک وجود دارد که می‌تواند درخشندگی را کاهش داده و آکنه را در طول روز درمان کند.

اسید گلیکولیک

به نظر می‌رسد گلیکولیک اسید این روزها همه‌جا وجود دارد. این اسید یکی از اسیدهای آلفا هیدروکسی فوق‌الذکر است و از نی‌شکر مشتق شده است. گلیکولیک مانند سالیسیلیک اسید برای افرادی که دارای پوست چرب یا مستعد آکنه هستند عالی است اما مزایای آن واقعاً توسط هر مصرف‌کننده قابل‌استفاده است. همه پوست‌ها می‌توانند از استفاده منظم اسید گلیکولیک اسیدسود ببرند؛ زیرا یک مولکول بسیار کوچک است که به‌آرامی پوست مرده را از بین می‌برد. این یک گزینه ملایم‌تر از یک اسکراب لایه‌بردار ساینده است. خواص لایه‌بردار گلیکولیک به روشن شدن لکه‌های تیره، کاهش خطوط ریز و صاف کردن بافت پوست کمک می‌کند و تقریباً در هر شکلی مؤثر است.

هیالورونیک اسید

با شنیدن اسید به‌احتمال‌زیاد چیزی را تصور می‌کنید که لایه‌بردار است اما هیالورونیک در گروه مرطوب کننده‌ها است. به این معنی که به جذب و حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند و به تقویت سد پوست کمک می‌کند تا نرم‌تر، صاف‌تر و برجسته‌تر به نظر برسد. اسید هیالورونیک نشاط و شادابی پوست را افزایش می‌دهد بنابراین ضدعفونی کامل است و یک ماده ضد پیری نیز است. از اسید هیالورونیک همچنین به‌عنوان یک پرکننده تزریقی استفاده می‌شود. این اسید را می‌توان در سرم‌های آب‌رسان نیز یافت. در صورت خوراکی نیز اسید هیالورونیک مؤثر است به‌طوری‌که مکمل‌های صمغی جدید دارای 120 میلی‌گرم اسید هیالورونیک هستند. با استفاده منظم پوست خود را نرم، صاف و هیدراته کنید.

اسید لاکتیک

اسید لاکتیک یکی دیگر از لایه‌بردارهای آلفا هیدروکسی اسید است اما حتی از گلیکولیک ملایم‌تر است. این ماده از شیر گرفته‌شده است و دارای عنصر مرطوب‌کننده‌ای است که سایر اسیدهای لایه‌بردار فاقد آن هستند. مناسب برای کسانی است که پوست حساس دارند و هنوز به دنبال کاهش خطوط ریز هستند. درحالی‌که درمان فقط با اسید لاکتیک هم می‌تواند صورت گیرد اما شما اغلب لاکتیک را با سایر اسیدها مانند پدهای درخشندگی صورت مشاهده می‌کنید که اسیدهای گلیکولیک و لاکتیک را جفت می‌کند.

اسیدهای مفید برای پوست

اسید اسکوربیک

با نام اسید اسکوربیک گمراه نشوید. این اسید درواقع فقط ویتامین ث است. اسید اسکوربیک یک آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده است که خطوط ریز را کاهش می‌دهد و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند و همچنین به‌عنوان یک عامل روشن‌کننده که لکه‌های تیره را از بین می‌برد. اسید اسکوربیک برای انواع پوست عالی است بنابراین زمان آن رسیده است که بدون توجه به اینکه چه پوستی دارید یک سرم ویتامین ث برای خود تهیه کنید.

سایر AHA ها

همان‌طور که قبلاً آموخته‌ایم اسیدهای آلفا هیدروکسی، لایه‌بردارهایی هستند که لایه‌های بالای پوست را از بین می‌برند و می‌توانند به آکنه، خطوط ریز و بافت پوست کمک کنند. در اینجا چند نمونه دیگر از AHA‌ها وجود دارد که ممکن است در قسمت مواد تشکیل‌دهنده مراقبت از پوست خود کمتر مشاهده کنید تا موارد بالا.

اسید سیتریک

اسید سیتریک از مرکبات گرفته می‌شود و همچنین یک آنتی‌اکسیدان است. برای کسانی که علائم اولیه پیری یا آسیب ناشی از آفتاب را نشان می‌دهند بهتر است. این اسید روی بالاترین لایه پوست کار می‌کند و اغلب با اسیدهای گلیکولیک یا لاکتیک ترکیب می‌شوند تا به افزایش اثربخشی آن‌ها کمک کنند.

اسید ماندلیک

اسید ماندلیک دارای بزرگ‌ترین مولکول از AHA است که به آن اجازه می‌دهد تا کند تر و ملایم‌تر از بقیه به پوست نفوذ کند و برای افرادی که دارای پوست حساس هستند مناسب است. این اسید که از بادام تلخ گرفته‌شده است یک عامل لایه‌برداری است که برای جلوگیری از آکنه، درمان آسیب‌های ناشی از نور خورشید مفید است. بااین‌حال به دلیل ساختار مولکولی بزرگ‌تر به‌اندازه اسید گلیکولیک به پوست نفوذ نمی‌کند؛ بنابراین باعث تحریک کمتر پوست می‌شود. به همین دلیل معمولاً به‌جای اسید گلیکولیک در لایه‌برداری توصیه می‌شود.

اسید تارتاریک

اسید تارتاریک به‌طور طبیعی در بسیاری از گیاهان و میوه‌ها ازجمله انگور یافت می‌شود. این یکی از اسیدهایی است که به طعم تند شراب کمک می‌کند. برای افرادی که سعی می‌کنند بافت پوست خود را یکدست کنند، عالی است.

مالیک اسید

اسید مالیک به‌غیراز AHA ملایم در برخی از محصولات دندانپزشکی نیز استفاده می‌شود زیرا می‌تواند تعداد باکتری‌های مضر را در دهان شما کاهش دهد. تا آنجا که مراقبت‌ از پوست پیش می‌رود برای افرادی که پوست مستعد آکنه دارند بسیار مناسب است زیرا می‌تواند منافذ پوست را بازکرده و چربی پوست را پاک کند.

انواع دیگر اسیدها

بخش بعدی دارای اسیدهایی است که بسیار رایج نیستند و همچنین AHA نیز نیستند. آن‌ها انواع مختلفی از خواص را دارند و ممکن است جزء ثانویه در درمان باشند.

آزلائیک اسید

آزلائیک اسید بیشتر در محصولات تجویزی برای درمان آکنه و روزاسه یافت می‌‌شود اما می‌توانید دوزهای کمتری از آن را برای خرید بدون نسخه پیدا کنید. آزلائیک اسید باعث کاهش التهاب و قرمزی و همچنین مبارزه با آکنه ضد باکتری می‌شود. این ماده به‌طورکلی در غلظت‌های 15 تا 20 درصد در کرم‌هایی که طراحی‌شده‌اند برای استفاده در سراسر صورت، صبح و شب یافت می‌شود. آزلائیک اسید به‌طورکلی عوارض جانبی بسیار کمی دارد اما در برخی از افراد با پوست بسیار حساس می‌تواند باعث سوزش، لایه‌برداری و قرمزی شود.

اسید اولئیک

اولئیک اسید یک اسید چرب است که در روغن‌ها یافت می‌شود. روغن‌های اولئیک شامل روغن بادام و روغن‌زیتون هستند. آن‌ها یک مهروموم فوق‌العاده مرطوب‌کننده بر روی پوست شما ایجاد می‌کنند اما برای اکثر افرادی که پوست خشک ندارند مناسب نیست. روغن‌هایی که حاوی اسید اولئیک بیشتری هستند برای پوست‌های خشک بهتر عمل می‌کنند.

لینوئیک اسید

لینوئیک اسید نوعی اسید اولئیک اسید است. این اسید چرب در روغن‌ها وجود دارد اما قوام بسیار سبک‌تری ایجاد می‌کند؛ بنابراین برای افرادی که دارای پوست چرب یا مستعد آکنه هستند بهتر است. این روغن‌ها شامل ماراکوجا، دانه انگور و روغن خار دریایی است. روغن‌هایی که حاوی اسید لینوئیک بیشتری هستند بافت خشک‌تری دارند که مناسب پوست چرب است.

لیپوئیک اسید

گفته می‌شود لیپوئیک اسید یا به‌طور خاص آلفا لیپوئیک اسید آنتی‌اکسیدان جهانی است زیرا در چربی و محلول در آب است. این ماده به‌عنوان یک ماده ضد پیری عمل می‌کند که ضدالتهاب است و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند.

کوجیک اسید

کوجیک اسید در قارچ‌های بومی ژاپن کشف شد و همچنان در آسیا به‌عنوان عامل روشن‌کننده پوست محبوبیت زیادی دارد. کوجیک اسید باعث کاهش تولید ملانین در پوست می‌شود (موادی که باعث ایجاد لکه‌های تیره می‌شود) اما برخی تحریک‌کننده هستند. این ماده در پاک‌کننده‌ها و سرم‌ها با غلظت 1 تا 4 درصد یافت می‌شود.

اسید آلگورونیک

اسید آلگورونیک درواقع توسط شرکت مراقبت از پوست Algenist ثبت‌شده است که دانشمندان این اسید را در جلبک‌ها کشف کرده‌اند. این ماده دارای خواص ضد پیری قوی است و باعث می‌شود پوست جوان و درخشان به نظر برسد. محصول جانبی تولید بیودیزل گزارش‌شده است.

فرولیک اسید

فرولیک اسید یکی دیگر از سنگ‌های ضد پیری و رادیکال‌های آزاد است. این اسید برای کسانی که مایل به کاهش خطوط ریز و آسیب ناشی از آفتاب هستند بسیار عالی است. ترکیب آنتی‌اکسیدانی که بیشتر در ترکیب با ویتامین C و E در سرم استفاده می‌شود. این سه آنتی‌اکسیدان قوی به دلیل توانایی خود در محافظت از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد مضر ناشی از اشعه ماوراءبنفش شناخته‌شده است.

مصرف درست اسیدهای مفید برای پوست

انتخاب اسید مورداستفاده سخت است. ساده‌ترین راه برای حل این مشکل این است که بدانید چه مشکلی را می‌خواهید درمان کنید. هر چه غلظت بیشتر باشد اسید باعث تحریک پوست می‌شود. همیشه مراقبت از پوست خود را با غلظت کم شروع کنید. بسیاری از اسیدها مزایای متعددی را ارائه می‌دهند و ازآنجاکه می‌توانند در فرمول‌های مختلف وجود داشته باشند می‌توان بیش از یک مورداستفاده کرد. به یاد داشته باشید که مصرف همه آن‌ها را هم‌زمان قرار ندهید.

برخی از اسیدها ممکن است با دیگران تداخل داشته باشند. استفاده از اسیدهای خود را بین روز و شب تنظیم کنید. به‌عنوان‌مثال صبح از سالیسیلیک اسید و عصر از اسید دیگری استفاده کنید. سالیسیلیک اسید را هم‌زمان با هیچ اسید دیگری استفاده نکنید. هنگام مخلوط شدن ممکن است سوزش شدید پوست ایجاد شود. همچنین از ترکیب اسید گلیکولیک یا اسید لاکتیک با اسید اسکوربیک خودداری کنید؛ زیرا باعث می‌شود که مزیت اسید اسکوربیک حتی قبل از شروع به کار از بین برود.

مصرف اسیدها برای پوست در خانه یا مراکز درمانی

محصولات اسیدی هم در خانه و هم در مراکز درمانی می‌توانند نتایج فوق‌العاده‌ای را به همراه داشته باشند به شرطی که شما اسید مناسب خود را انتخاب کنید. تفاوت اصلی بین لایه‌بردارهای خانگی و همتایان آن‌ها در مراکز درمانی میزان شدن آن‌ها است. لایه‌بردارهای خانگی معمولاً حدود 10 درصد یا کمتر AHA یا BHA دارند درحالی‌که فرمول‌های حرفه‌ای می‌توانند تا 70 درصد داشته باشند. غلظت بیشتر به متخصصان اجازه می‌دهد تا آسیب‌های شدیدتر و خطوط ریز را کاهش دهند. هر چه مدت‌زمان باقی ماندن اسید روی پوست بیشتر باشد و غلظت آن قوی‌تر باشد تأثیر آن بیشتر است.

سخن پایانی

به بیان ساده اسیدهای مفید برای پوست یک عنصر مراقبت از پوست هستند که اغلب برای لایه‌برداری استفاده می‌شوند. در این مقاله سعی کردیم در مورد اسیدهای مفید برای پوست صحبت کنیم و برخی از مفیدترین آن‌ها را معرفی کنیم. اسیدهای آلفاهیدروکسی احتمالاً رایج‌ترین اسیدهایی هستند که برای پوست استفاده می‌شوند. این‌ها برای لایه‌برداری از لایه بیرونی پوست، روشن نگه‌داشتن پوست، شفافیت رنگ و بافت پوست استفاده می‌شوند و حتی می‌توانند کمی تولید کلاژن را تحریک کنند. استفاده موضعی از برخی اسیدها می‌تواند پوست را در برابر آفتاب حساس کند؛ بنابراین حتماً هرروز صبح برای محافظت از پوست خود از کرم ضد آفتاب با طیف وسیع استفاده کنید.

2 دیدگاه